23 Ağustos 2016 Salı

İnsan Kalbinde Ne Zamana Kadar Kin Tutabilir

Bir anaokulu öğretmeni sınıfta çocuklara bir oyun oynayalım demiş.Öğretmen çocuklara plastik torba ve patates getirin dedi. Yani  çocuklar nefret ettiği kişi sayısına göre  patates  koyacaklardı plastik torbaya.



gün geldiğinde Yani her çocuk nefret ettikleri kişi sayısı kadar patates getirdiler. Bazıları 2 patates, 5 patates  bazılarında ise 3  patates vardı. Öğretmen daha sonra da 1 hafta boyunca nereye giderseniz gidin getirdiğiniz patatesleri plastik torba içinde yanınızda taşıyacaksınız dedi.

sonra günler geçti ve çocuklar çürümüş patates kokusu nedeniyle şikayet etmeye başladı. Ayrıca, 5 patates taşıyanlarda  ağır çanta taşımak zorunda kaldı.

Oyun 1 hafta sonra sona ermişti ve çocuklar rahatlamıştı. "Nasıl? 1 hafta boyunca yanınızda patates taşırken ne hissettiniz" ağır ve kötü kokulu patates taşımak zorunda kaldıkları için şikayet etmeye başladı çocuklar. Sonra öğretmen onlara oyunun arkasında gizli bir anlam olduğunu  söyledi.

Öğretmen dedi ki: "Eğer kalbinizin içinde nefretinizi taşımak tam olarak böyle bir durumdur. nefret kokusu kalbine bulaşır ve nereye giderseniz gidin yanınızda olacaktır. Sadece 1 hafta çürük patates kokusuna tahammül edemezken, ömür boyu yüreğinizde kin kokusu var hayal edebiliyor musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder